Kuchnia

Przepisy

Biały puch przepis – Zobacz na przepisy.pl

herbatniki 300 g
margaryna do pieczenia 125 g
mleczna czekolada1 opak.
wierzch
biała czekolada 3 opak
śmietana 36%600 ml
cukier puder 2 łyżki
żelatyna2 łyżki
wiórki czekoladowe1 opak.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z 100ml słodkiej śmietanki, a następnie wymieszaj z napęczniałą żelatyną. Ostudź.
Pozostałą, schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj delikatnie z masą czekoladową.

Masę czekoladowo-śmietanową wyłóż na herbatnikowy spód.
Ciasto wstaw ponownie do lodówki, by dobrze stężało.
Gotowe udekoruj owocami i wiórkami czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation